Tarifi farklı şekillerde farklı kremalarla tatlandırabilirsiniz. Bence bu kırmızı keke beyaz kremalar yakışıyor bu yüzden tarifimde de labneli kremayı uygun gördüm. Ama bazen de bitter çikolatalı bir ganaj yapıp batırınca da gayet güzel oluyor(evdekilerin de en sevdiği bu :P).
marthastewart.com ve pecetedennotlar dan da tarifi yaparken yararlandım siz de bir göz atabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı un
- 1/2 paket hamur kabartma tozu
- Minik bir tutam tuz
- 1/3 su bardağı sıvı yağ ( veya oda sıcaklığında 100gr margarin kullanabilirsiniz o zaman 1 su bardağı un yeterli olabilir)
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 3/4 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı sıvı kırmızı gıda boyası
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Labneli frosting kreması için;
- 225 gr. yumuşatılmış labne
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay kaşığı vanilya
Tarifimiz ise şöyle;
Öncelikle fırınımızı 175 derecede ön ısıtma yapalım.
- Sıvı yağımızı (veya margarin) mikser ile çırpıp üzerine şeker ilave ediyoruz. Rengi beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz ve içine yumurtayı kırıp devam ediyoruz. İyice karışması sağlanır.
- Biri sıvı malzemeler diğeri kuru malzemeler için iki ayrı kap çıkarıyoruz. Süt ve kırmızı gıda boyası bir kapta iyice karıştırıyoruz.
- Diğer kapta kuru malzemeler un, tuz, hamur kabartma tozu, kakao, hindistan cevizi, vanilya birlikte elenir.
- Önce kuru malzemeler, sonra yaş karışımlar mikser çırpma işlemine devam ederken ilave edilir. Sıralama: "Kuru - Yaş - Kuru - Yaş - Kuru" olacak.
- Hazırlanan hamur 10 adet kapkek kapsüllerine paylaştırılır.
- 175 dereceli fırında 15 dakika boyunca pişirilir. Süre sonunda soğuması için tel ızgaraya alınır.
Labneli krema için ise margarini , labneyi , pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. 1 saat buzdolabında bekledikten sonra kremamız hazır. Üzerini kek kırıntıları, böğürtlen, hindistan cevizi ya da daha birçok şeyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :P
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder