7 Nisan 2013 Pazar

Bol Çikolata Parçacıklı Cupcake

Bugün size en sevdiğim cupcake tarifini vereceğim. Yediğim zaman ağzımda muhteşem bir tat bırakıyor. Kesinlikle bir cupcake süslemesine (krema, ganaj) ihtiyaç duymayan diye de bu keki adlandırabiliriz. Kekten çok çikolata yiyormuş gibi bir hisse kapılıyor insan :P Size bir uyarım da bu keki biraz ılıkken tam soğumadan  yiyin daha lezzetli oluyor. Ağzımızda sıcacık çikolatalar erimesi bir nevi sufle yiyormuş hissi veriyor. Diğer bir özelliği de çikolatalı keklere göre yumurtasının az olması (1 tane). 



12 adet
Hazırlanma Süresi: 10 dk
Pişme Süresi: 15-18 dk

Gerekli Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 paket hamur kabartma tozu
  • Minik bir tutam tuz
  • 1/3 su bardağı sıvı yağ 
  •  3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 3/4 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı vanilya 
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 160 gr bitter çikolata (damla çikolata güzel olmuyor, kuvertür çikolatayı parçalayarak kullanıyorum)
  • Bir tutam kişniş



Tarifimiz şöyle;
  1. Fırın 180 derecede ön ısıtma ile ısıtılır.
  2. Sıvı yağ ile şeker karıştırılır. İyice karşına kadar çırpmaya devam edilir. Sonra bu  karışıma yumurta kırılır ve iyice karışması sağlanır.
  3. Un, tuz, hamur kabartma tozu birlikte elenir. Bu karışıma vanilya, tuz, kişniş, kakao, çikolata parçacıkları eklenir ve bir kaba alınır. Bu kap kuru karışımımızı oluşturacak. Sıvı karışımımız ise süt olacak. 
  4. 3 parti halinde kurular, aralarda 2 parti halinde sıvı(süt) mikser çırpma işlemine devam ederken ilave edilir. Sıralama: "Kuru - Yaş - Kuru - Yaş - Kuru" olacaktır.
  5. Hazırlanan hamur 12 adet kağıt kap kek kalıplarına paylaştırılır.
  6. 180 dereceli fırında 15-18 dakika boyunca pişirilir.

    Pişen keklerimizi benim gibi sıcakta yiyebilirsiniz ya da bir tel ızgara da soğutarak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun :P

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder