20 Mart 2013 Çarşamba

Çikolatalı Parfe Pasta

Bugün oldukça basit bir tarif vereceğim size. Yapması 10-15 dakikanızı alıyor biraz sabrederseniz de (en az 5-6 saat :P) lezzetli bir ödüle sahip oluyorsunuz. Bu parfeyi ilk nasıl yaptığımın hikayesine gelecek olursak şöyle gerçekleşiyor. Ben Eskişehir' de okurken ablam haftanın 1-2 günü akşamları işten gelirken bu çikolatalı parfe pastadan alıp geliyor ve evdekiler bayılıyorlar. anlat anlat bitiremiyorlar. Bir gün ben evdeyken de ablam aynı pastadan geliyor. Ben ilk yediğim zaman oldukça basit çok kolay deyip hemen bu tarifi yaptım ve bence daha da güzel oldu :P



Malzemeler:


  • 2 paket kakaolu krem şanti 
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket eti yulaflı bisküvi 
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 80 gr bitter çikolata
Çikolatalı sos:
  • 400 ml krema
  • 300 gr bitter çikolata




Tarifimiz ise şöyle;
  1. Krem şantiyi sütle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Çırpma aşamasından önce kakao ve hindistan cevizini de ilave edip öyle çırpma işlemini tamamlarsak daha iyi olacaktır.
  2. Bisküvilerimizi rondodan geçirip bu karışımıza ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Diğer bir yanda çikolatamızı benmari eritip karışıma ekleyip son haline getiriyoruz.
  4. Elde ettiğimiz karışımı yuvarlak bir kalıba döküp tercihen 1 gün en az 5-6 saat buzdolabınız derin dondurucu kısmında saklıyoruz.
  5. Bekleme süresi bittikten sonra çikolata sosumuzu hazırlıyoruz. Krema hafif bir şekilde ısıtılr (kesinlikle kaynamasın) ve çikolataları elimizde parçalayarak karıştırarak sosumuzu elde ediyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz ve kabuk bağlamaması için arada sırada karıştırıyoruz. 
  6. Buzdolabından donmuş olarak çıkardığımız parfenin üstüne sosumuzu döküp 1 saat daha buzdolabında bekledikten sonra servise hazır. Dilimleyerek istediğiniz gibi yiyebilirsiniz. Afiyet olsun :P








            Hiç yorum yok:

            Yorum Gönder