Çok basit bir tarif
ama özellikle içi bile tek başına çok lezzetli oluyor. Ben yaparken fazla
yapıyorum iki- üç gün eritilmiş çikolataya batırıp batırıp yiyorum fondü şeklinde. (labne ve çikolatanın muhteşem uyumu:P ).
Malzemeler :
- 3-4 adet red velvet kek veya bir paket yulaflı bisküvi (eti burçak)
- 175 gr labne peyniri
- 300gr bitter kuvertür çikolata
Tarifse şöyle; elimizdeki eğer
varsa artan kek parçaları ya da eti yulaflı bisküvi (ki eti burçak ile daha
güzel oluyor diyebiliriz) mutfak
öğütücüsünden oldukça ince olacak şekilde geçiriyoruz. Bu bizim unumuz olacak
sıvı malzememiz olan labne ile birlikte yoğurulduğunda kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Bu hamur 30
dk ile 1 saat arasında buzdolabında bekletilir. Ben bu karışımı kırmızı gıda
boyasıyla renklendirdim.
Burada önemli olan nokta ise
labnenin içindeki suyun alınarak koyulması çünkü çikolatalarda çatlamalar
oluyor eğer sulu bırakırsak. Suyu süzmek için bir gece önceden süzgeçte veya
bir tülbentte bekletilebilir ya da biraz
ısıtarak buharlaştırma yöntemi kullanılabilir.
Hamurumuzdan parçalar
koparılarak fındık büyüklüğünde yuvarlanır.Eritilmiş çikolata ile bu ufak
topların her tarafını kaplanarak, yağlı
kağıt üzerinde oda sıcaklığında 1 saat kadar bekletilir ve yemeye hazırız
artık. Ben küçük yuvarlak şekilli çikolata kalıplarında yaptım onda da şöyle
olur. Önce kalıba biraz eritilmiş çikolatalardan yayılır .15-20 dakika
bekletilir ve süre sonunda kalıp eğlir ve fazla çikolata dökülür(donmayan) sonra tabandaki çikolata dururken içine
fındık büyüklüğündeki hamurlar konur ve üstleri çikolata ile doldurulur ve 1
saat bekledikten sonra çikolatalarımız hazır.
Afiyet olsun. Ağzınızdan lezzet patlamaları eksik kalmasın :P
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder