İnternetten bagel tarifi aradığımızda birçok tarifle
karşılaşıyoruz. Benim bunlardan en çok tercih ettiğim tarif ise yine her zaman
ki en güvendiğim adres olan cafefernando’ dan Cenk’ in tarifi.
Ben bu tarifi yaparken en çok zevk aldığım nokta ise hamurun
30 dakikaya yakın yoğrulması ve tarifin içine tam olarak girmemiz. Hamur
yapılan testlerle öyle bir kıvama geliyor ki bagellerin görüntüsü ve tatları
profesyonel bir bageli aratmıyor. Cenk tarifinde hamur makinesinde veya tezgahta
ellerinizde yoğurabilirsiniz diyor bence kesinlikle daha uzunda sürse de elle
yoğurmayı tercih edin.
Benim yaptığım bageller ise şöyle oldu;
Bir de tarifi bir daha yazmıyorum şuradan alabilirsiniz: cafefernando-bagel
Ama ben üstüne konulacak malzeme konusunda başka şeyler
denenmesinden yanayım. Özellikle soğanlı başka bir lezzet oluyor. Soğanları
hafif kavurarak tercih ediyorum.
Afiyet olsun :P
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder