Malzemeler:
- 2 paket kakaolu krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- 1 paket eti yulaflı bisküvi
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 80 gr bitter çikolata
Çikolatalı sos:
- 400 ml krema
- 300 gr bitter çikolata
Tarifimiz ise şöyle;
- Krem şantiyi sütle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Çırpma aşamasından önce kakao ve hindistan cevizini de ilave edip öyle çırpma işlemini tamamlarsak daha iyi olacaktır.
- Bisküvilerimizi rondodan geçirip bu karışımıza ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
- Diğer bir yanda çikolatamızı benmari eritip karışıma ekleyip son haline getiriyoruz.
- Elde ettiğimiz karışımı yuvarlak bir kalıba döküp tercihen 1 gün en az 5-6 saat buzdolabınız derin dondurucu kısmında saklıyoruz.
- Bekleme süresi bittikten sonra çikolata sosumuzu hazırlıyoruz. Krema hafif bir şekilde ısıtılr (kesinlikle kaynamasın) ve çikolataları elimizde parçalayarak karıştırarak sosumuzu elde ediyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz ve kabuk bağlamaması için arada sırada karıştırıyoruz.
- Buzdolabından donmuş olarak çıkardığımız parfenin üstüne sosumuzu döküp 1 saat daha buzdolabında bekledikten sonra servise hazır. Dilimleyerek istediğiniz gibi yiyebilirsiniz. Afiyet olsun :P
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder