Fındıklı karamel dolgusu için malzemelerimiz şöyle;
- 1/2 su bardağı Krema
- 1 su bardağı Toz şeker
- 6 yemek kaşığı Su
- 1/2 su bardağı Fındık içi
Karamelimiz için 2 farklı kap kullanıyoruz ve ocağın iki gözüne yerleştiriyoruz. Bir tanesinin içine süt kreması, diğerine toz şeker ve su koyuyoruz, Şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Şeker eridikten sonra yüksek sıcaklıkta, karamel rengi alıncaya kadar kaynatıyoruz. Diğer taraftaki krema kaynayıncaya kadar ocakta ısıtılır. Karamel rengi olan ve kaynamakta olan şekerli su, yavaşça sıcak kremanın içine dökülür. Bir miktar dikkat edilerek ve çok yaklaşmadan sürekli karıştırarak karamelize işlemi tamamlanır.
Hazır olan karamelimize fındığımızı ekleyip macun kıvamında bir karışım elde ediyoruz. Benmari eritilmiş çikolatalarımızı kalıplarımıza paylaştırır ve bu karışımımızı dolgu malzemesi olarak kullanarak lezzzetli çikolatalar elde ediyoruz. Afiyet olsun :P
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder